Färdig Installerat All Inclusive: Leverans Installation Bortforsling Fast Pris

Vanliga Frågor
Byta WC/Toalett

Jag skulle vilja byta WC-stol. Hur gör jag?
Om du vill byta din WC-stol mot en ny så kan du välja mellan en mängd WC-stolar med olika utseende och funktioner i vår e-handel. Där kan du också välja att få WC-stolen installerad genom att välja vår Färdig Installerat-tjänst där installationen ingår i priset. Läs mer om Färdig Installerat: All Inclusive.
Hur funkar ROT-avdraget?

Med ROT-avdraget får du dra av 30% av arbetskostnaden, eller upp till 50 000 kronor, när du gör reparationer i villa eller fritidshus. Avdraget gäller per person, så är ni två ägare kan ni dra av upp till 100 000 kronor på arbetskostnaden. Skattereduktionen gäller för reparationer och ombyggnad.

Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverkets webbplats:
Villkor för att få rotavdrag
Rot & Rut: Mina Avdrag – e-tjänst

Kommer jag att spara vatten på att byta till modernare WC?
Ja, dagens moderna WC använder betydligt mindre vatten än vad de gjorde tidigare och håller samtidigt mer hygienisk standard med olika tekniker för att förbättra vattenflödet och olika ytbehandlingar som är gör rengöringen enkel.
Ska jag välja en vägghängd eller golvstående WC?

Generellt kan man säga att med en vägghängd WC är det lättare att städa och hålla rent eftersom golvet under WCn är fritt från rör och anslutningar. En vägghängd WC kräver dock lite mer arbete vid monteringen samt tar större plats. En del av WC:ns spolcistern sk fixtur ska byggas in. Vid ett eventuellt byte eller montering via bytawc.se så ska en WC-fixtur redan vara monterad  och klädd med kakel på plats redo för wc porslinets montering.

Beroende vad du har för WC innan behöver man ta hänsyn till befintliga rördragningar. WC-stolarna finns i olika dimensioner. Väljer man en golvstående WC finns alternativen för limning och med skruvhål. Dock är rekommendationen att man limmar idag.

Vad ska jag välja, en toalett som limmas eller skruvas fast?

Idag ska alla wc stolar limmas. Även om man har en wc stol som har skruv hål så pluggas dessa igen och WC:n limmas.

Vem auktoriserar en VVS-installatör och vad innefattar auktorisationen?

En auktorisation betyder att företagen som är auktoriserade uppfyller vissa krav. Säker Vatten ställer kraven, och kontrollerar även att de uppfylls.

För att få en säker vatteninstallation som följer de bygg- och branschregler som gäller behöver VVS-företagen som utför dem vara auktoriserade. Företag som uppfyller kraven på utbildning och erfarenhet kan ansöka med hjälp av dessa ansökningshandlingar och få mer information här.

För att kunna utföra en säker vatteninstallation som följer de gällande bygg- och branschreglerna måste handlingarna visa det, och installationen ska vara projekterad som en sådan. Här kan du läsa mer om kraven samt hur det går till att ansöka om auktorisation hos Säker Vatten
www.sakervatten.se/auktorisation-av-vvs-foretag.

Jag har gjort en beställning men jag har gjort fel. Kan ni justera min order?
Vi kan dessvärre inte göra ändringar i befintliga order. Du måste annullera din inneliggande order och sedan göra ny beställning med den nya, rätta informationen.

Vanliga Frågor
Komplett Badrumsrenovering

Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?
Det tar ca 4–6 veckor att renovera ett badrum beroende på storlek och utförande.
Hur funkar ROT-avdraget?

Med ROT-avdraget får du dra av 30% av arbetskostnaden, eller upp till 50 000 kronor, när du gör reparationer i villa eller fritidshus. Avdraget gäller per person, så är ni två ägare kan ni dra av upp till 100 000 kronor på arbetskostnaden. Skattereduktionen gäller för reparationer och ombyggnad.

Läs mer om ROT-avdrag på Skatteverkets webbplats:
Villkor för att få rotavdrag
Rot & Rut: Mina Avdrag – e-tjänst

Vad kostar ett badrum?

Det är såklart väldigt olika beroende på badrummets väggar/golv, vilka material och vilken inredning man väljer men en bra tumregel är ca 35 000 kronor per kvadratmeter.

Vi ska renovera hela vårt badrum. Kan ni hjälpa oss med allt som behöver göras?

Ja, inom konceptet BytaWC Komplett Badrum hjälper vi dig hela vägen från idé, skiss, 3D-ritning, materialval till slutkontroll.

Ett badrumsbygge kräver många olika hantverkare. Hos oss får du en projektledare som samordnar hela renoveringen från början till slut. Tack vare behöriga elektriker, utbildade snickare, målare, plattsättare och  certifierade rörmontörer kan du känna dig trygg med att arbetet utförs professionellt, i rätt ordning och inom en rimlig tidsplan. Läs mer om BytaWC Komplett Badrum.

Får man sätta våtrumstapet själv eller måste det vara auktoriserad fackman? Kan den sättas på befintlig våtrumstapet?
Man kan sätta våtrumstapet själv. Däremot måste arbetet utföras enligt branschreglernas rekommendationer för att det ska vara en godkänd installation. Och nej, man måste ta bort den gamla våtrumstapeten och spackla nytt innan man sätter upp ny. Annars blir det fuktspärr på fuktspärr och risk för luftbubblor.
Får man sätta tapet i hela badrummet och vad krävs det för tätskikt under?

Fuktspärr är det viktiga i badrummet och det måste alltid in. Våtrumstapet är anpassad för fuktiga utrymmen och kan användas i hela badrummet. Vanlig tapet (papp- eller tygtapet) förekommer i badrum, men det är inte ett godkänt ytskikt i ett badrum, då den i kontakt med fukt så småningom kommer att luckras upp.

Ska man ha kakel och klinker eller annan sten på väggar och golv. så ska ett godkänt tätskikts system appliceras innan plattsättning görs.

Är spotlights det bästa att ha i ett badrum? Eller går det att ha ”vanliga” lampor?

Det går jättebra att komplettera spotlights i taket med snygga lampor exempelvis ovanför badrumsspegeln. Var dock noga med att du väljer belysning som har rätt IP-klassning. IP klassningen avgör hur fukt/vattentät en armatur är.

En snygg takarmatur funkar dock lika bra att montera och då slipper man eventuell sänkning av taket för spotlights.

Kan man ha ett vanligt vägguttag i ett badrum?
Numera är det tillåtet att installera uttag för 230 volt, om uttaget är skyddsjordat och skyddas av en jordfelsbrytare. Vägguttagen får endast vara placerade på vissa platser i ett badrum. Om badrummet saknar eluttag ska du inte dra in en skarvsladd som är ansluten i ett eluttag i ett närliggande rum. Det är farligt och kan leda till olyckor. En auktoriserad elinstallatör vet var uttagen kan placeras. En del arbeten får du enligt lag inte göra själv. Om du skulle utföra el- och VVS-arbeten själv kan det bli försäkringsproblem om det skulle uppstå en olycka. Det är viktigt att all elinstallation i badrum är korrekt utförd och att den är korrekt underhållen. Därför kräver ellagstiftningen att elinstallationer av starkströmsanläggningar ska utföras av elinstallatör.
Blir det dammigt i min lägenhet under renoveringen?
Det finns alltid en risk för att damm letar sig in i lägenheten, framförallt under arbetet med rivning, men vi gör såklart vårt bästa för att minimera detta.
Kommer jag att ha tillgång till vatten i exempelvis köket trots att ni renoverar mitt badrum?

Vi försöker så långt det går att se till att du alltid har vatten i resten av bostaden under renoveringen av ditt badrum. Däremot behöver hantverkaren oftast stänga av vattnet i hela bostaden under kortare perioder. Men detta informeras med avisering i god tid till både kund och resterande av de boende i huset. 

Går det att vara hemma när hantverkaren är på plats?

Ja, självklart så går det jättebra. Det är upp till kunden. 
Så länge man klarar av lite oljud.

Hur går ni tillväga vid renovering av badrum? Får man någon ”plan” för hur ni jobbar?

Vi på BytaWC.se har ett eget koncept som vi kallar ”Komplett Badrum”. Det är en helhetslösning där vi ansvarar för hela din renovering. Det innefattar ett arbetssätt som vi utvecklat för att du som kund ska veta vad som ingår i leveransen och känna dig så trygg som möjligt.

Du får en detaljerad, skräddarsydd offert som innefattar rivning, underarbete, produkter, installation, städning och projektledning av hela arbetet. Läs mer om BytaWC Komplett Badrum.

BytaWC.se | Alla rättigheter reserverade.